FÅ‘oldal » Egészség blog » Káposzta steak cukormentes hagymalekvárral


Káposzta steak cukormentes hagymalekvárral

Feltöltötte: Volosinovszki Tamás, 2016-02-28 19:15:24

Hozzávalók:

1 fej káposzta.

1 fej lila hagyma.

1 fej vörös hagyma.

fokhagyma ízlés szerint.

1 ek Só a fÅ‘zÅ‘ léhez.

1 kk bors.

1 fél citrom leve vagy almaecet.

1 Ek dijoni mustár.

1 édes alma.

1 ek olaj vagy zsír.

Elkészítése:

A káposztaleveleket lebontjuk a fej káposztáról lobogásban lévÅ‘ sós vízben puhára forrázzuk.

Hideg vízben leöblítjük, hogy ne legyen szakadós a káposztalevél. Duplán hajtott alufóliát terítünk, egy húsvágódeszkára a felsÅ‘ oldalát megkenjük egy kis olajjaj vagy zsírral, hogy ne ragadjon.

A fokhagymát összetörjük és olajban elkeverjük.

A káposzta leveleket egymásra fektetjük mindig ellentétes iránnyal (külsÅ‘ oldalt belsÅ‘ oldal követ).

A rétegek közé lehet ízlés szerint kenegetni a fokhagymás olajból és ízlés szerint fűszerezni.

Amikor egymásra rétegeztük akkor szorosan lenyomjuk és az alufóliával feltekerve szalámi vastagságú (6-8 cm átmérÅ‘jű) tömlÅ‘t formálunk.

Ezt követÅ‘en kb 5 centiméterenként hentes Zsinórral vagy természetes anyagú spárgával átkötjük a hengert.

(Nem csigavonalban kell feltekerni, hanem minden egyes kötés külön csomóval).

Amikor készen van a zsinórok között félúton egyenlÅ‘ vastagságú érméket vágunk.

Az érméket sütÅ‘ben sütés esetén tovább lehet fűszerezni ízlés szerint.

SerpenyÅ‘ben vagy kontakt grillen történÅ‘ sütés esetén utána célszerű fűszerezni, hogy nehogy kesernyésre

égjen a sütéskor a fűszer.

A sütést követÅ‘en az átkötéseket elvágjuk, és a fóliából kicsomagoljuk a káposzta érméket.

A hagymalekvár elkészítése:

A lilahagymát kockára a vöröshagymát szálasra vágjuk, az almát lereszeljük.

Az ecetet, a mustárt, az almát valamint a hagymát (és vérmérséklettÅ‘l függÅ‘en 1 kis mézet) kicsi kókuszzsíron összepárolunk. Az édességét az alma adja így érdemes ebbÅ‘l édesebbet választani.

Amikor pépessé vált akkor borssal, sóval, kakukkfűvel ízesíthetjük.

Díszítésnél szépen mutat a hagymalekvár frissen vágott snidlinggel meghintve.

A káposzta steaket elÅ‘melegített tányérra tesszük és a hagymalekvárral körbe halmozzunk.

 



(Ha nincs Facebook hozzáférésed és nem akarsz egyet létrehozni, küldd el nekünk az üzeneted és mi feltesszük.)

62 éves vagyok...

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-18 15:48:18

62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.

Tovább olvasom...


A sors fintora?

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-14 15:21:48

Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...

Tovább olvasom...


További blog bejegyzések...


Jelentkezzen egy ingyenes konzultációs beszélgetésre!

Töltse ki ingyenes tesztünket:

Készítette:

Webtrex.hu