Kávé, vagy nem kávé?

Rendszeresen megkapom a kérdést ügyfelinktől, oldalunk látogatóitól, hogy most akkor mi van a kávé kérdéssel. Igyuk, ne igyuk? Van-e tényleges egészségügyi hatása akár pozitív, akár negatív értelemben?

Személyes példámat tudom ilyenkor ismételgetni.

Nagyon szeretem a kávét és amikor életmódot váltottam, nem akartam róla lemondani. Úgy gondoltam és gondolom most is, hogy ez alapvetően mértékletességen múlik.

Nem azért iszom a kávét, mert ettől ébredek fel, vagy ez lendít át a fáradtságon, vagy enélkül nem bírok élni.

Egyszerűen élvezeti cikk a számomra, és szeretem az ízét, az elkészítés rituáléját, szóval öröm forrás. Persze mértékkel és minőségi formában.

A drága kávé a jó kávé?

Az sem utolsó szempont ma már, hogy mennyibe is kerül egy kávé. Budapest belvárosában 600 Ft alatti eszpresszó nem nagyon van. És sokszor nem is igazán jó.

Inkább magam csinálom a kávémat és meg fogsz lepődni, rendszerint kapszulás formában. Sokan úgy gondolják, hogy kapszulás kávéból nem lehet jót készíteni.

A kávé szakértőknek biztosan ebben is igazuk van. Ugyanakkor nem akarok barristának kiképződni és hónapokat kísérletezni azzal, hogy hogyan őröljek, mennyire tömörítsek, méregdrága kávéfőzőgépre ruházzak be. Ha ilyen kifinomult kávéra vágyok, akkor elmegyek valami igazán cool kávézóba.

Praktikus és finom

Az biztos, hogy a rengeteg kapszula féléből kiválasztani azt, ami igazán iható kávét eredményez, nem egyszerű.

Az alap mégis a kávéfőző gép, amiből a kávé végül megszületik.

Számomra a Nespresso kávéfőzők váltak be igazán. A mostani modellek már igazán kifinomultak. Magas nyomáson főzik a kávét, igazán krémes és intenzív ízű lesz a nedű. Nem beszélve arról, hogy igazán dizájnosak, egy komolyabb darab a konyha éke lehet.

Nem elhanyagolható az sem, hogy egy igazán iható és jó kávé 130-150 forintból meg is van. Gyors, kéznél van, praktikus, finom és a kapszulák is újra hasznosíthatók.

Kávé, vagy sem?

Igen, a kávé belefér, mértékkel és lehetőleg cukor nélkül.

Támogatott cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket