2. Tudtad-e? II. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A májban folyamatosan termelődő epe epesavakat tartalmaz. Ezek az epesavak az elfogyasztott ételben levő zsírokat és olajokat apró zsírcseppekké alakítják át. A zsírokat, olajokat megemésztő enzimet, a lipázt a hasnyálmirigy termeli. Az epe segítségévek ez az emésztőenzim már képes elvégezni a feladatát. Az epe által előkészített és a lipáz által megemésztett zsírok, olajok már fel tudnak szívódni a vékonybél falán. Ne hagyd ki az ételedből a zsírt vagy hidegen sajtolt olajat!

 

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

Kulcs a Testhez - Testszerviz könyv

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A TESTHEZ KÖNYVRŐL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket